Seçim için en erken ve en hızlı adımları atan CHP Genel Merkezi Nilüfer’de örgüt istediği için,Mudanya’da kargaşadan önseçim kararı verebilir

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE HAYRİ TÜRKYILMAZ
KEMAL KILIÇDAROĞLU VE HAYRİ TÜRKYILMAZ

Seçime 5 ay 6 gün var… Takvim çok hızlı akıp giderken en hızlı hareket eden parti CHP de hız kesmeden adımlar atıyor.
Gerçi…
CHP Genel Merkezi bir an önce sahaya çıkabilmek için adaylarını belirlemek isterken merkez yoklaması yöntemini işletmek istiyor, fakat parti örgütünden de önseçim istekleri geliyor.
Ne var ki…
Önseçim kararı alınması halinde tarih sorunu yanacağı düşünülüyor.
Çünkü…
Yüksek Seçim Kurulu bugüne kadar seçim takviminde genelde seçimden iki ay önce önseçime yer vermiş. 31 Mart seçimi için de YSK’nın 2 Ocak’ta başlayacak takvimde ocak sonu-şubat başı bir tarih belirleyeceği öngörülüyor.
O nedenle…
Bugüne kadarki olduğu gibi, seçime 2 ay kala önseçim yapılması halinde sahaya çıkmak için geç kalınacağı kaygısını taşıyan CHP Genel Merkezi büyük oranda adaylarını merkez yoklaması ile şimdiden belirlemek istiyor.
Buna karşın…
Bazı özel yerler de var.
Örneğin…
Bursa’da Nilüfer ilçe örgütü en başından beri önseçimle adayın belirlenmesi isteğini dile getiriyor, hatta bu yönde karar aldı.
Yanı sıra…
Ankara’dan konuştuğumuz ve CHP kulislerinin içinde olan bir dostumuz ise Bursa’daki gelişmelerle ilgili çarpıcı notlar iletti.
Bir…
“Nilüfer ilçe örgütünün de isteği doğrultusunda Nilüfer adayı için önseçim kararı alınabilir.”
İki…
“CHP Genel Merkezi Mudanya’da Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’la seçimin kazanılacağını düşünüyor. Yapılan anketlerden çıkan izlenim bu. Ne var ki, ilçede Hayri Başkan’a karşı adaylık yarışı var ve aday adayları ortak hareket ediyor.”
Şu uyarıyı yaptı:
“Ankara’dan bakınca Mudanya kargaşa görülüyor.  O nedenle, önseçim kararı alınırsa kimseye sürpriz olmasın.”
Bu arada…
CHP 6 ilçede belediye başkan adaylarını belirleyip kesinleştirdi.
Buna göre…
Gemlik’te Uğur Sertaslan, Gürsu’da Funda Türkcoş Pekiner, Karacabey’de Murat Tanrıverdi, Keles’te Ahmet Zeki Yıldız, Kestel’de Yıldıray Atlı ve Mustafakemalpaşa’da Orhan Alper 31 Mart’ta CHP adayları olacaklar.