AK Parti temayülüne yansıyan: Değişimin tabandan başladığı yeni teşkilat kararlılıkla tercihini yaptı, sıra Erdoğan’ın tercihine geldi

AK PARTİ TEMAYÜL MERİNOS
AK PARTİ TEMAYÜL MERİNOS

Bir kere daha gördük ki… Siyasi partiler ortaya sandık koyduğunda teşkilatları ya da örgütleri canlanıyor. Düşüncesi, eğilimi önemsendiğinde, partililer de yüksek katılım göstererek tavırlarını gösteriyorlar.
Nitekim…
AK Parti’nin geleneksel aday belirleme yöntemi olan temayül yoklaması yine büyük ilgi gördü. Oylamanın başladığı saat 10.00’dan itibaren sandıkların önünde kuyruklar oluştu. En uzun kuyruk da Büyükşehir sandığındaydı.
Bu noktada…
Oylamayı izlediğimiz saatlerde dikkatimizi çeken de şu oldu:
Sabah erken saatte daha çok ilçelerden gelenler oylamanın yapıldığı Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin Fuar alanını doldurmuşlardı. İlk saatler tenha görünen merkezdeki ilçelerin sandıkları öğle saatlerinde hareketlendi.
Yanı sıra…
Teşkilatların heyecanları kadar kararlı oldukları da gözden kaçmadı.
Dikkat çeken bir görüntü de şu:
AK Parti değişimi teşkilatlarda da yaşamış, yeni bir teşkilat görüntüsü ortaya çıkmış. Yeni yapının da partinin geçmişiyle çok fazla bağının olduğunu söylemek kolay değil.
Yani değişim tabandan başlamış.
Gerçi…
Bu tür parti içi oylamalarda organize kararlılık her zaman her partide görülüyor ve siyaseten de yadırganmıyor.
Zaten…
AK Parti’nin geçmişte yaptığı ve oyların sayılıp sayılmadığı hep tartışma konusu olan temayüllerde Genel Merkez’in sonuçtan çok organize hareketleri takip ettiği biliniyor.Aynı durum yine geçerli.
Ancak…
Bu kez elektronik oylamanın getirdiği avantajla daha farklı bir takip sistemi kurulduğu görülüyor. O sistem de, AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oylamalardaki hareketleri kendi bilgisayarından bizzat izleyebilmesini sağladı.
Ne kadar vakti olur da temayülü bilgisayarından izleyebilir bilinmez, ama nerede ve nasıl oylama ittifakları oluştuğunu, ya da organize hareketleri izleyebilme fırsatı doğdu.
O bakımdan…
Teşkilatın tercihini ortaya koyduğu temayülden sonra sıra Erdoğan’ın adaylar tercihine geldi.