Bozbey için Ankara’ya giden Nilüferli muhtarlara Kılıçdaroğlu şoku: Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu, fedakarlık yapması gereken yapmalı

KEMAL KILIÇDAROĞLU VE NİLÜFERLİ MUHTARLAR
KEMAL KILIÇDAROĞLU VE NİLÜFERLİ MUHTARLAR

Talep Nilüfer’deki muhtarlardan geldi… CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ı arayıp, Mustafa Bozbey konusunda Kılıçdaroğlu ile görüşmek için randevu almasını istediler.
Bunun üzerine…
“Genel Başkan bu gibi konularda görüşmeye kapalı. Kabul etmiyor, ama randevu alabilirsem ararım” dedi. Cuma günü de arayıp “Salı saat 15.30’da bekliyor” bilgisini verdi.
Bunun üzerine…
Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ve Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Aydın Saldız’ın da aralarında bulunduğu 40 muhtar salı günü Ankara’ya gittiler.
Muhtarları…
CHP Genel Merkezi’nde Bursa Milletvekili Erkan Aydın karşıladı. Görüşme sırasında Aydın’la birlikte Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da vardı. Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal koridorda kalmayı tercih etti.
Ayakta gerçekleşen ve 20 dakika süren görüşmede muhtarlar “Nilüfer’den size selam getirdik, muhtarlara verdiğiniz destek için teşekkür ederiz” diye söze başladılar.
Sonra da…
“Halkın temsilcileri olarak, her siyasi partiden arkadaşlarımızın görüşlerini sizinle paylaşmak istedik. Bazı bilgiler size ulaşmayabilir, bazı bilgiler süzgece takılmış olabilir” dediler.
Sözü de…
Mustafa Bozbey’in 31 Mart’ta “Büyükşehir’den değil yine Nilüfer’den aday olmasına” getirdiler.
Anlaşılan…
Kılıçdaroğlu da bu ifadeyi bekliyordu ve hazırlıklıydı ki, karşı atağa geçti:
“Başka ilçelerde de benzer şeyler oldu. Değiştirdiğimiz belediye başkanları oldu, ama oralarda seçimi yine kazandık.”
Böylece…
Nilüfer’den muhtarlar yoluyla gelen isteğe defans gösterip devam etti:
“Bursa önemli bir şehir. Çok daha farklı hizmetler yapılmalı ve burayı kazanmalıyız. Yaptırdığımız anketlerde en önde Mustafa Başkan gidiyor.”
Şunu da ekledi:
“Bu noktada fedekarlık yapması gereken yapmalı.”
Tam bu noktada…
Heyette bulunan muhtarlardan biri, “Mustafa Başkan olmazsa Nilüfer kaybedilir” deyince de Kılıçdaroğlu sinirlendi:
“Geçmişte Amerikan Başkanı John Kennedy’ye de böyle söylemişlerdi. O da ‘Mezarlıklar vazgeçilmezlerle dolu’ cevabını vermişti.”