Erken uyarı Acemler için erken alarm getirdi: Hastane trafiği eklenmeden çözüm projeleri için Büyükşehir kolları sıvadı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1

1996 yılıydı… Sıcak bir yaz akşamı Merinos Kavşağı’nı geçtik Sıcaksu’ya gelmeden 3 şeritli yol durdu. Malcılar fabrikası önünde kontak kapatıp beklemeye başladık.
Her zamanki gibi Acemler kilitlenmiş, trafik de Merinos’a kadar şişmişti.
Bugün anımsanmayabilir, ama o yıllarda Acemler hemzemin kavşaktı. Merinos yönünden gelip Çekirge’ye dönecek araçlarla Çekirge’den inip Mudanya ya da İzmir yönüne gidecek araçlar ana yoldaki araçlarla kesişir, bu birikmeyi sinyalizasyon çözemezdi.
Araçta beklerken…
O dönem Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker’in danışmanı Sadak Gençosman aradı. Gerçi arama nedeni başkaydı, ama trafikteki sıkıntı öne çıkınca nasıl çözülebileceği üzerine aramızda fikir üretmeye başladık.
Konuşma…
“Acemler’e yonca yaprağı köprülü kavşak yapılmadan bu sorun çözülmez” sonucuyla bitti. Vardığımız sonucu da Saker’e anlatmaya karar verdik.
Ertesi sabah buluşup gittik. Saker de bizim gibi düşünüyordu, fakat Paşa Çiftliği’nden kamulaştırma yapmak gerekeceğinden içine sindiremiyordu.
Buna karşın…
Konunun üzerinde çalışmaya başladı, formüller geliştirdi. O formüllerden biri çözüme ulaşma aşamasındaydı ki siyasete takıldı, sonra da görev süresi bitti ve 1999’da Erdoğan Bilenser seçildi.
O da…
Büyük bir heyecanla Acemler Köprülü Kavşağı için kolları sıvadıysa da, kent dinamiklerinin açtıkları dava sonucu mahkeme projeyi iptal etti.
Ardından…
2004’te rahmetli Hikmet Şahin göreve geldiğinde Acemler sorunu daha da artmıştı. Bir gün sohbet ederken tüm bu süreci anlattığımızda, “Ben bu projeyi yaparım. Mahkemeye verseler de, karar çıkana kadar bitiririm” dedi.
Gerçekten de çok hızlı başladı, mahkeme yeniden iptal kararı verdiğinde köprülü kavşak çoktan bitmişti. Acemler’i çözen Başkan oldu.
Bunları…
Cuma sabahı kahve sohbeti için buluştuğumuzda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a anlattık ve artan Acemler trafiğini konuştuk.
Aktaş’ın sohbetlerde “Stadyumu ben buraya yapmazdım” dediğini biliyoruz. Bu yoğunluğa yakında hastane trafiği ekleneceği için kolları sıvamış.
Şunu söyledi:
“Acemler’de zaten var olan trafik yoğunluğu daha da artmadan tüm dikkatimizi buraya verdik ve çözüm için projeler hazırlıyoruz.”