Ulaşıma yeni formül… Bursa’yı havadan İstanbul’a bağlamak, doğrudan dışa açmak için Bursa Milletvekili Esgin harekete geçti

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN VE DEVLET HAVA MEYDANLARI GENEL MÜDÜRÜ FUNDA OCAK
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN VE DEVLET HAVA MEYDANLARI GENEL MÜDÜRÜ FUNDA OCAK
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN VE DEVLET HAVA MEYDANLARI GENEL MÜDÜRÜ FUNDA OCAK

Son dönemde… Bursa’nın ulaşım konularıyla ilgili girişimlerde AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’i izliyoruz.
Bir bakıyorsunuz…
Adının Bursa Havaalanı olmasını önerdiği Yenişehir’deki havaalanını canlandırma çağrıları yapıyor. Hızlı treni her platformda gündeme getiriyor, TCDD Genel Müdürü’nü ziyaret edip takibini sürdürüyor.
Bir bakıyorsunuz…
Meslektaşımız Mustafa Özdal’ın ayrıntılarını aktardığı otoyol incelemesiyle, meslektaşımız İhsan Aydın’ın köşesinden dağ yolu gelişmelerini paylaşıyor.
Bütün bunlar…
Bursa’dışa bağlayan projeleri siyasi iradenin takibi açısından önemli.
Yanı sıra…
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin yine önemli bir ulaşım projesini gündeme taşıdı. Bunu da, Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak ile görüşmesinde dile getirdi.
Görüşmede…
1979’dan beri görev yaptığı için kurumsal hafızaya sahip olan şunu söyledi:
“Bursa, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Airport üzerinden doğrudan dışa açılamaz mı?
Bunun iki yolunu da anımsattı:
“Kentin merkezinde Yunuseli Havaalanı var, bir de Yenişehir’de Bursa Havaalanı’na sahibiz.”
Düşüncesi şu:
“Küçük uçaklarla 3-4 saatte bir Bursa-İstanbul hava bağlantısı olursa insanlar havaalanı dışına çıkmadan hem iç, hem dış hatlara ulaşabilir.”
Gerçi…
Proje doğrudan Devlet Hava Meydanları’nı ilgilendirmiyor ve işletmeci olan THY’nin ilgi alanına giriyor, ama yer sahibi konumundaki Genel Müdür Ocak şunu anımsattı:
“Merkezdeki olması nedeniyle Yunuseli cazip, fakat pist kısa olduğu için uçak indirmek sıkıntılı. Son 20 yılda çevredeki yüksek yapılaşma da mania kriterlerine takılıyor.”
Buna karşın…
Adının Bursa Havaalanı olarak değiştirilmesi gündemde olan Yenişehir’den sağlanacak bağlantılar daha gerçekçi. Dr. Esgin ise şöyle düşünüyor:
“Sabiha Gökçen Havaalanı kolay ulaşılabilir olduğu için Bursa’nın havaalanı gibi. Bu doğru, ama İstanbul Airport merkez olacak. Bursa bunu değerlendirmeli.”
Şunu da ekledi:
“Sabiha Gökçen’in yüzde 27 yoğunluğu Bursa’nın. O nedenle Hem turizm, hem sanayi ve ticaret açısından bu bağlantı çok önemli.”