Belediye Meclisleri için AK Parti’nin prensip kararı: Meclislerde kadın üye sayısı artacak, her belediyede 1 kadın başkan yardımcısı olacdk

Şunu biliyoruz: AK Parti önümüzdeki döneme kentlerin yenilenmesi süreci olarak bakıyor ve belediye başkan adaylarını buna göre belirliyor.
Nitekim…
İlçelerin belediye başkan adayları için AK Parti Genel Merkezi’nde yürütülen çalışmalardan yansıyan notlarda teknik özelliklere sahip aday adaylarının biraz daha dikkatle değerlendirildiğini duyuyoruz.
Ayrıca…
Bursa’daki büyük ilçelerden birinde kadın belediye başkanı adayı göstermek için de AK Parti’de oluşan bir irade var. O iradede de, kadın aday için mimar-mühendis gibi teknik özelliklere sahip olması öngörülüyor.
Bununla birlikte…
Ankara’dan konuştuğumuz ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki bazı çalışmaları duyabildiğini bildiğimiz dostlardan biri şu uyarıyı yaptı:
“AK Parti bu seçimde kadın aday konusunda kesin kararlı. Ancak yalnızca belediye başkan adaylarıyla ilgili bir karar değil bu, belediye meclisleri için kadın adaylar da önemseniyor.”
Bu noktada…
“İl belediye başkan adayları belirlendi, ilçe adayları da son aşamada. Sıra belediye meclislerine geliyor” anımsatması yapıp iki not aktardı:
Bir…
“Bu dönem belediye meclisleri için kadın aday sayısı geride kalan tüm yerel seçimlerden daha fazla olacak, meclislerde daha çok kadın üye yer alacak.”
İki…
“Üzerinde durulan bir önemli konu da şu: AK Parti Genel Merkezi, kazanılan her belediyede, meclisten gelen başkan yardımcılıklarından birinin mutlaka kadın olmasını istiyor.”
Şunu da ekledi:
“Bu yönde hem aday listeleri üzerinde çalışan komisyonlara, hem de teşkilatlara uyarıda bulunuldu ve belediye meclisi listelerinin bu kriterler göz önüne alınarak hazırlanması istendi.”