Bursa’nın tarımsal üretiminde yeni heyecan: Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanına sahip Karacabey’den dünyaya defneyaprağı ihraç ediyoruz

TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ ÇİFTÇİ BULUŞMASI MUSTAFA ESGİN
TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ ÇİFTÇİ BULUŞMASI MUSTAFA ESGİN
TARIM BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ ÇİFTÇİ BULUŞMASI

Her şey ortada… Türkiye’deki tarımsal üretim adına en verimli topraklar nerede diye sorulacak olsa, Karacabey Ovası ilk sırada gelir.
Salçalık domateste Türkiye’nin merkezi, soğanda en büyük ambar, şeker pancarında sayılı bölgelerden biri olan Karacabey, bunların yanında Türkiye’nin en büyük ıhlamur ormanlarına sahip.
Yine…
Sahip olduğu su altındaki ağaçların oluşturduğu muhteşem longoz ormanıyla da turizmin yeni gözdesi.
Bütün bunlara…
Henüz yaygın olarak bilinmeyen yeni tarımsal üretim eklendi: Defneyaprağı.
Üstelik…
Halen Türkiye’nin en fazla defneyaprağı üretiminin gerçekleştirildiği ormanlık alanlardan Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Brezilya, Polonya başta olmak üzere pek çok ülkeye ihracat başladı bile.
İşte…
Bu konu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cuma günkü Bursa programında ele alınan konular arasındaydı.
Karacabey Ziraat Odası binasının açılışı sonrası 400 civarında çiftçinin katılımıyla yapılan ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin’in moderatörlüğünü üstlendiği Bakan-çiftçi buluşmasında dile getirilen konular arasında defneyaprağı üretimiyle ilgili umut veren gelişmeler yaşandı.
Çünkü…
Yıllık 3 bin ton defneyaprağı üretimini 7 bin tona çıkaran Karacabey’e destek olacak müjdeyi Bakan Pakdemirli verdi.
Pakdemirli, bozuk alanların ıslah edilerek defneyaprağı üretiminin 14 bin tona çıkacağını açıklarken, Orman Bölge Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarla da üretimin 1’den 10’a yükseleceğini söyledi.
Yanı sıra…
84 mahallesi arasında 18 orman köyü bulunan Karacabey için Pakdemirli’den bir müjde daha geldi: Orman İşletme Müdürlüğü.
Böylece…
Benzeri bulunmayan ormanlara sahip Karacabey’de hem orman köylüsünün sorunlarının çözümü, hem de yeni ürünlerle ormandan tarımsal üretimin daha da geliştirilmesi yolunda önemli bir adım atıldı.