Büyükşehir Adayı krizini Bozbey’in sıcak bakmaya başlamasıyla çözen CHP kulisleri şimdi İl Başkanı Akkuş’un Nilüfer adaylığını konuşuyor

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

1999’daki seçim süreci dün gibi aklımızda… 20 yıl geçti ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey 4 dönem üst üste seçilerek Batı’da kırılamayacak bir rekora imza attı.
31 Mart sürecinde…
Şubat ayından beri baskısını hissettiği Büyükşehir Adaylığı için kararını verdi ve biz de “Bozbey adaylığa hazır” başlığıyla pazartesi günü duyurduk.
Sonrasında…
CHP Genel Merkezi’nden gelen Aday Belirleme Heyeti üç gün boyunca ilçelerde parti örgütüyle, aday adaylarıyla ve sivil toplum örgütleriyle görüştü.
Şimdi…
Gözler CHP’nin 6 Aralık’ta adaylarını açıklayacağı toplantıda. Bursa’da 9 ilçe adayları daha önce açıklandığı için, kalan 8 ilçe ve Büyükşehir kesinleşecek.
Bu noktada…
Büyükşehir’de Mustafa Bozbey’in, Osmangazi’de CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın adaylıkları için “kesinleşti” denilebilir. Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ise merak ediliyor.
Kulislerde…
Mudanya’da Hayri Türkyılmaz’ın devam edeceği izlenimi var. Yıldırım’da, geçen seçim de CHP adayı olan Bahattin Kuşoğlu ve Özgür Erdursun’la görüşmeler yapılıyor.
Nilüfer’deyse…
Bozbey’e aday önerme hakkı tanınsa da, İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un görevinden ayrılıp CHP Nilüfer Adayı olacağı beklentisi giderek büyüyor.
Ancak Akkuş bunu doğrulamıyor.