Büyükşehir için aday belirlemeyi gündeminden çıkaran MHP ilçelerdeki adayları için komisyonlar kurup çalışmaya başladı

MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI 1
MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI 1
MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI

Sürecin başından beri… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı aday belirleme takvimiyle ilgili olarak her defasında 15 Aralık tarihini işaret etti.
Çünkü…
MHP’de belediye başkan aday adayları ve belediye meclis üyeliği aday adayları için başvuru süresi 15 Aralık’ta bitiyordu.
İşte…
O süre 15 Aralık Cumartesi günü sona erince nasıl bir tablo oluştuğunu MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya sorduk. Öncelikle şu bilgiyi verdi:
“Belediye başkan adaylıkları için başvurular 15 Aralık’ta sona erdi. Fakat belediye meclis üyeliklerine adaylık başvuruları 15 Ocak’a uzatıldı.”
Ardından…
Belediye başkan adaylıklarıyla ilgili sürecin işleyişini açıklarken söze, “İlçe teşkilatlarımız yapılan başvuruları topluyorlar” diye başladı ve şunu söyledi:
“İlk değerlendirmeler ilçelerde yapılacak. Sonra İl Başkanlığı olarak biz komisyon kurup değerlendirme yapacağız. Son değerlendirmeyi de Genel Merkez yapıp kararı verecek ve adayı açıklayacak.”
Şunu vurguladı:
“Yani, belediye başkan aday adaylarının başvuruları ilçelerde masada. İkinci değerlendirmeyi İl’de yapacağız.”
Araya girip Büyükşehir adaylığını sorduk.
Gerçi…
Geçen hafta da sormuş ve “İttifak anlaşması gereği Büyükşehir’de aday çıkarmayabiliriz” demişti. Benzer bir cevap verdi:
“Şu anda Büyükşehir adayımızla ilgili gündemimiz yok. Aday çıkarmayabiliriz, öyle görünüyor.”
Bu noktada…
İlçelerde aday paylaşımı olup olmadığını yine bir kez daha sorduk. MHP İl Başkanı Kalkancı da benzer cevabı tekrarladı:
“Genel Merkezimiz bu konuda bilgi vermedi. MHP’ye bırakılacak ilçe var mı bilmiyoruz. Açıkçası, ittifak anlaşması Bursa için Büyükşehir dışına çıkar mı, kapsadığı ilçeler olur mu, bizim adayımıza bırakılacak ilçeler var mı henüz belli değil.”
Şunu da ekledi:
“Ankara’da AK Parti ile görüşmeler sürüyor. Henüz kesinleşen bir tablo yok. Genel Merkezimizle sürekli temas halindeyiz. Kamuoyunu çok fazla bekletmeyeceğimizi düşünüyorum.”