Büyükşehir için yola çıktıktan sonra yaşadıkları Bozbey’i duygulandırdı: Halkın taleplerine karşı durmamız da söz konusu olamazdı

CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY
CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY
CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY

Bursa’da peşe peşe 4 seçim kazanıp aralıksız 20 yıl belediye başkanlığı yapan yalnızca bir kişi var: Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey.
30 yıllık geçmişi olan Nilüfer’de 20 yıl belediye başkanlığı yapmak kolay değil. Üstelik yeni kurulmuş bir ilçede bu kadar uzun süre görevde kalmak daha zor.
Zaten…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Adayı olarak Bozbey’i düşünmesinin ve ısrar etmesinin nedeni de bu.
Kılıçdaroğlu ocak ayından Mustafa Bozbey’i düşündüğünü her ortamda ve fırsatta ima etmekle kalmadı, ifade de etti.
Gerçi…
Başlangıçta Bozbey yeni hedefe soğuk yaklaştı ve Nilüfer’de devam etmek isteğini o da her fırsatta ortaya koydu, her sorulduğunda “Genel Başkan da bizim düşüncemizi göz ardı etmez” dedi.
Kararını da…
27 Kasım günü ilk kez bu sayfalardan “Bozbey de adaylığa hazır: Bursa işlenmesi gereken altın gibi kent” başlığıyla duyurduk.
İşte…
Tüm bunların ardından yeni yıl ziyareti için Olay’a geldiğinde son durumu da konuşma fırsatımız oldu.
Öncelikle…
Bugün için yapılan kamuoyu araştırmalarının lehine olduğunu vurguladı.
Sonra da…
Büyükşehir adaylığını kabul etmesinin nedenini açıkladı:
“Adımın konuşulduğu ilk andan itibaren halktan gelen teveccüh artarak devam ediyor. Halkın taleplerine karşı durmamız da söz konusu olamazdı.”
Duygularını da ilk kez dile getirdi:
“Son 1 aydır, Nilüfer’de 20 yılı boşa geçirmediğimi görmenin mutluluğu içindeyim. Benim için çok önemli olan Bursa’ya hizmet edebildiğimi, bir iz bırakabildiğimi gördüm.”
Ardından…
“Yaşadıklarım, gördüğüm ilgi beni duygulandırıyor” deyip devam etti:
“Sokağa çıktığımda insanların ‘Başkan buyur bir çay söyleyelim’ demelerini önemsiyorum. Sokağa çıktığında görmezden gelinip sırt dönülen olmadım. Bana hep ailelerinden biri gibi davrandılar. Ben de onları içten sevdim.”
Şunu da ekledi:
“Kararımı verip ‘Büyükşehir için yola çıkıyoruz’ dediğimde adım attığım her yerde bunları gördüm. Bu da beni çok mutlu etti.”