Göreve gelişinin 400. gününde Aktaş aday olarak 2026 Tasavvuru ile yeni dönemi başlattı: Şimdi yeni ve güzel işler yaapma zamanı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirilişinin 400. gününde medya karşısına çıktı.
Toplantıda…
Geçen 400 günün değerlendirmesinden çok, gelecekteki Bursa tasavvurunu, yani nasıl bir Bursa düşlediğini “Birliğin, beraberliğin, bolluğun ve bereketin şehri Bursa” sloganıyla anlattı.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu ve il yönetim kurulu üyelerinin de katıldıkları toplantıda “Kimseyi suçlamıyorum” diye başladı ve “Tarihi doğru okumaya çalışıyoruz” dedi.
Geçen 400 günde akıllı dokunuşlarla yoğun ihtiyaçları karşılamaya çalıştığını vurgularken yeni dönem mesajını şu cümleyle verdi:
“Şimdi yeni ve güzel işler yapma zamanı. Kalp kırmadan, bize verilen bu emaneti bir gün, bizden çok daha fazlasını yapacak arkadaşa teslim etme heyecanı yaşayacağız.”
İşte…
Aradaki o sürede de Bursa’nın makûs talihini değiştirecek işler hedefini ortaya koydu.
Örneğin…
2035 yılı hedefli Bursa İmar Planı ile yine 2035 hedefli Trafik Master Planı için çalışıldığını söyledi. 2026 hedefiyse şu:
“2026 yılı, Bursa’nın Osmanlı tarafından fethinin 700. Yılı olduğu için özel bir tarih. O nedenle 2026’daki Bursa şehrini tasavvur ettik.”
Bu noktada…
Fikir oluşturma toplantılarına katıldığımız ve bazı bölümlerini “Bursalı 2026’da daha yeşil, daha huzurlu ve trafiği az kent istiyor” başlığıyla 10 Eylül günü paylaştığımız Odak Grup çalışmalarını özetledi.
Hatta…
Şubat ayında açıklanan seçim programının ana yapısını bu rapordan çıkan projeler olacağını ifade etti.
2026 hedefli çalışmaları ne kadar önemsediğini anlatmak için de “2026 Ofisi kuracağız” dedi.
Yanı sıra…
Bursa için yeni bir yaklaşımla, “fethetmeyi öğreten şehir” tanımlaması yaptı. “Bursa hayallerini gerçekleştirebilenlerin, ilkleri gerçekleştirmeye cesareti olanların şehridir” deyip devam etti:
“Bursa bir emanettir. Bizler ‘emanetimiz’ dediğimiz şehrimize liyakatle sahip çıkmak zorundayız.”