Hem AK Parti’de, hem MHP’de kulaklar Ankara’da: İttifak planında Bursa var mı, varsa hangi ilçelerde nasıl olacak?

Ankara’da… 2 ayrı cephede 2 farklı liderler buluşması var. Biri, 24 Haziran’daki Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında.
Özellikle…
AK Parti Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmesinin ayrıntıları merak ediliyor.
Ortaya çıkan en net bilgi şu:
Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere AK Parti’nin önde olduğu illerde MHP’den AK Parti adaylarına destek gelecek. MHP’nin önde olduğu illerde de aynı desteği AK Parti verecek.
Tam bu noktada, iki partinin adaylıklarında yerel paylaşım spekülasyonları devreye girdi ki, temelinde jeste jest anlayışı yatıyor.
Örneğin…
Bursa’da AK Parti’nin bazı ilçelerde MHP’ye jest yapması beklentisi doğdu. Hatta, hangi ilçelerin MHP’ye bırakılabileceği tahminleri yapılıyor.
Oysa…
Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde bazı illerin konuşulmuş olmasına karşın, Bursa’nın ele alındığına dair şu ana kadar hiçbir bilgi yok. Bu konu, genel başkan yardımcılarının teknik düzeyde yapacakları görüşmelerde belli olacak.
Tabloya bakıldığında…
Son yerel seçimde CHP’nin kazandığı Nilüfer ve Mudanya’nın dışındaki 15 ilçede belediyelerin AK Parti’de olduğu görülüyor. Üstelik kazandığı ilçelerde MHP ile arasında ciddi oy farkları var.
Yine de…
AK Parti ile MHP arasında Bursa için geçerli jest olup olmadığını iki partinin il başkanlarına sorduk.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman şunu söyledi:
“Bize gelen bilgi yok. Özellikle ‘şu, şu ilçeler…’ diye bir konu hiç geçmedi. Genel Merkezimizde Üst Kurul aday belirleme çalışmasını sürdürüyor.”
Yanı sıra…
MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı da şunu söyledi:
“AK Parti’deki yönetici arkadaşlarımızla bu konuda görüşmemiz olmadığı gibi Genel Merkezimizden de bir talimat gelmedi. Üstelik Bursa’da ittifak olup olmayacağı da henüz belli değil.”