Herkes 4 Ocak’taki Parti Meclisi’nin bekliyor, ama kulisler konuşuyor: CHP’de seçim kadrosu ve adaylar belli mi?

MUSTAFA BOZBEY VE HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUSTAFA BOZBEY VE HAYRİ TÜRKYILMAZ
MUSTAFA BOZBEY VE HAYRİ TÜRKYILMAZ

Seçime artık neredeyse 3 ay kaldı. Siyasi partilerdeki aday belirleme çalışmaları son aşamaya gelirken ilk başlayan parti olan CHP’de bir süredir devam eden örgütü de kapsayan adaylıklar yapılanması tartışması aşıldı.
Tartışma…
Uzun süre direndikten sonra Büyükşehir Adayı olmayı kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in gerek adaylık sürecinde, gerek seçilirse çalışacağı kadroyu oluşturma isteğiyle ortaya çıktı.
Bu doğrultuda…
İl Başkanı Hüseyin Akkuş’un değişeceği söylentileri yayılırken, yerine gelmesi beklenen isimlerle ilgili spekülasyonlar yapıldı.
Yine…
Bozbey’in, yerine Nilüfer Adayı önerme isteğine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a itirazını da eklemesi tartışmayı büyüttü.
Kulis hareketlerini elektriklendiren de bu oldu.
Çünkü…
Türkyılmaz’ın yeniden aday gösterilmesine itirazı olan tek kişi Bozbey değil. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın aynı doğrultudaki itirazını bir adım daha ileri götürüp kırmızı çizgi kabul ettiği biliniyor.
Buna karşın…
Bursa’dan çıkan diğer Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş da uzun süredir Türkyılmaz’dan yana tavır alıyorlar.
Yanı sıra…
İl Başkanı Akkuş’un adı, Nilüfer Adaylığı arayışlarında da geçiyor.
İşte…
Cepheleşmeye dönüşen tüm bu tartışmalara CHP Genel Merkezi son noktayı koydu ve ortaya çıkan Ankara’nın görüşü konunun tüm taraflarına iletildi.
İlk olarak…
Kulağımıza, Mudanya’da Türkyılmaz’ın yeniden adaylığını kırmızı çizgi kabul edip karşı çıkan Karabıyık’ı bizzat CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ikna ettiği duyumu geldi.
Bozbey’le yapılan görüşmede, Nilüfer’de yerine önerdiği Turgay Erdem’in adaylığına onay verilirken “Seçime 3 ay kala il başkanı değişikliğine gidilmesi halinde yaşanabilecek riskler” anlatıldı.
Dahası…
Akkuş’un CHP İl Başkanı olarak devam edeceği iletildi.
Bu yapının 4 Ocak’ta yapılacak Parti Meclisi’nde açıklanması kararlaştırıldı. Yine de, konuşulanların gerçek olup olmadığını o gün anlayacağız.