Kılıçdaroğlu ve Akşener Bursa için formülü buldu: Büyükşehir’de Bozbey, Osmangazi ve Yıldırım’da İYİ Parti, ilçelerde güçbirliği

Açıkçası… CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki ittifak gündeminde Bursa’nın da olduğu haberi İYİ Parti teşkilatında heyecana yol açtı.
Sonrasında…
Cumartesi günü yapılan görüşmede “Bursa’yı bize bırakın Emin Hoca ile alırız” diyen Akşener’e karşın Kılıçdaroğlu’nun “Bozbey’le kazanırız” direnmesi de morallerini bozmadı.
Diyalogların…
CHP’yi etkilemediği, Büyükşehir Adaylığı’nı kabul eden Mustafa Bozbey’in özellikle yapısal önerilerini sürdürdüğü görüldü.
Çarşamba akşamı da…
Kılıçdaroğlu ve Akşener’in görüşmelerinden, aralarında Bursa’nın bulunduğu bazı iller için formül çıktı.
Buna göre…
Büyükşehir Adaylığı liderlerin kararıyla CHP’ye bırakılırken, ilçeler için de güçlü işbirliği için anlaşmaya varıldı.
Haberi…
İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’dan öğrendikten sonra, Ankara’daki dostlarla görüştük. Özellikle, ilçelerde güçlü işbirliği anlamını öğrenmeye çalıştık.
O da şu:
CHP aldığı Büyükşehir adaylığına karşı Osmangazi ve Yıldırım’ı İYİ Parti adaylarına bırakmaya ışık yaktı. Buna başka ilçeler de eklenebilir.
Ancak…
Bu konu, görüşmelerin teknik ayağında çözümlenecek.
Böylece…
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak CHP’nin Mustafa Bozbey’in önü açılırken, İYİ Parti’nin de Prof. Dr. Emin Balkan’ın adaylığını Osmangazi’ye kaydırma olasılığı doğdu.