Acemler trafiğine by-pass ameliyatı düşünen Başkan Aktaş çıtayı daha yukarı çıkarma sözü verdi: Yemin ettim kendime, ya olacak ya olacak!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 3
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 3
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Pazar günü… AK Parti’nin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşma herkesi kucaklama adına tam puan almıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir yandan AK Parti Büyükşehir Adayı olarak projelerini hazırlarken, bir yandan da kucaklayıcı mesajlar vermeye devam ediyor.
Örneğin…
Sanayici ve işadamı örgütleriyle esnaf camiası temsilcilerinin bir araya geldiği ve Bursa’nın fethinin 700. yılı hedef  alınarak hazırlanan Bursa 2026 Şehir Tasavvuru istişare toplantısında yine rahmetli Hikmet Şahin’i andı, yine kendisinden önce Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Yanı sıra…
“Bereketin kapısı” olarak tanımladığı sanayide Bursa’yı büyütme sözüyle sanayici, turizmde dünyaya tanıtma hedefiyle de iş dünyasına mesaj verirken, “Büyükşehir kebapçı, köfteci açmaz. Önceliği başka” deyip esnafa el uzattı.
Değişen 8 belediye başkanından yalnızca kendisinin yeniden aday gösterildiğini anımsattıktan sonra da yeni dönem hedeflerine değindi:
“Trafik ilk işimiz. Acemler’i by-pass edeceğiz ve tıkanan damarları açacağız ya da ameliyatla değiştireceğiz.”
Ardından…
“Bazı dostlarımdan ‘Trafiği hallettiniz’ sözünü duyuyorum. 10-15 kavşağı düzenledik sadece, gelişen şehirlerin her yerde yaptığı uygulamalar bunlar” dedi ve ekledi:
“Sadece fiziki değil, sosyal ve düşünsel dönüşümü de tamamlayacağız.”
Bir de duası var:
“Bursa sıradan bir şehir değil. Bursa’ya ve Bursa halkına hizmeti bana nasip ettiği için Allah’a hamdolsun.”
Genelde yalnız dolaştığını, izlenimlerini de zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştığını ifade eden Aktaş, 2026 vizyonu hedefi doğrultusunda Bursa’da gelenekle moderniteyi buluşturma sözü verdi.
Bir adım daha attı:
“Bursa bize emanet. Bizden önce kim üzerine ne koyduysa minnetle anıyorum. Çıtayı daha yukarı kaldırmak bizim için vebal.”
Asıl sözüyse…
Bursa için yaşama geçirmeyi planladığı Hanlar Bölgesi’nin çevresini açma projesine değinirken verdi:
“Yemin ettim kendime, ya olacak ya olacak. Heyecanımızla, tecrübelerimizle milletimizin umutlarının hizmetkarı olacağız.”