Değişim heyecan getirdi, Bozbey AK Parti’nin motivasyonunu arttırdı… Merinos doldu taştı, AK Parti aday tanıtımı izdihama dönüştü

AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI MERİNOS ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ
AK PARTİ ADAY TANITIM TOPLANTISI MERİNOS ATATÜRK KONGRE KÜLTÜR MERKEZİ

Yıllardır… AK Parti’nin organizasyonlarını izleriz. Hep yüksek katılım gördük. Fakat, pazar günü Merinos’ta yapılan aday tanıtımı kadar izdihama dönüşen bir kalabalık görmedik.
En büyük salon Osmangazi’nin üç katı da ara boşluklar dahil doluydu. Buna yakın kalabalık salon dışındaki fuayede vardı. Giremeyenler dev ekranlardan konuşmaları izlediler.
Fuaye kalabalığına yakın kalabalık da soğuğa karşın bina dışındaydı.
Gözlemimiz şu:
İlçe belediye başkan adaylarında görülen geniş kapsamlı değişim teşkilatlara yeni heyecan olarak yansımış. İlçelerin katılımı her zamankinden yüksekti.
Yanı sıra…
Partinin geçmişinde olanlar da Merinos’taydı. Eski yönetimler, eski milletvekilleri, eski belediye başkanlarının çoğu oradaydı.
Bununla birlikte…
Bu izdihamın ortaya çıkmasını sağlayan nedenler arasında Mustafa Bozbey’in çıkışı ve estirdiği havanın etkisini de kabul etmek gerekiyor. Bir anlamda, Bozbey’in AK Parti’de motivasyonu arttırdığı söylenebilir.
İşte…
Salona girebilmenin çok zor olduğu, protokolün salona girdiği kapı çevresinin dahi ayakta durmaya yer kalmayacak şekilde dolduğu tanıtım, seçim kampanyasına da güçlü başlangıç olarak yansıdı.
Böyle bir ortamda…
Osmangazi’de son gece de olsa yeniden aday gösterilmesine karar verilen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın beraberindekilerle yeşil atkılar takarak salona girişi en coşkulu anlar arasındaydı.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açılış konuşmasını salonun görkemli görüntüsünün keyfiyle yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş pozitif mesajlar içeren konuşmasıyla dikkat çekti.
Geçen dönem Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu her zamanki gibi heyecanını salona yansıttı. Geçen dönem İçişleri Bakanı olan Efkan Ala da teşkilata hedefler gösterdi.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise kürsüden ayrılıp sahnenin önüne gelerek yaptığı uzun konuşmasında AK Parti’nin misyonun anlattı.