Doğrunun müşterisi yok, ama yalan maalesef çok hızlı yayılıyor… Gıdayı konuşanların çoğu uzman değil, her duyduğunuza inanmayın!

GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI PANELİ LALE YILDIZ DR. GÜVEN ATASOY AHMET EMİN YILMAZ
GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI PANELİ LALE YILDIZ DR. GÜVEN ATASOY AHMET EMİN YILMAZ

Hafta içinde… Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız’ın davetiyle Gıda-Sağlık-Medya İlişkisi paneline katıldık.
GMO’nun Kükürtlü Lions ve Kükürtlü Health Lions klüpleri işbirliğiyle düzenlediği panelde Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Lale Yıldız uzmanı olduğu gıdayı, Dr. Güven Atasoy da sağlık boyutunu bilimsel verilerle çok güzel anlattılar.
Bize de, bu konunun dikenli yanı kaldı.
Çünkü…
Hem konuşmacıların sunumlarında, hem katılımcıların sorularında “medyanın yanlış uzmanlardan görüş aldığı “ ve bunun da kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ortaya kondu.
Gerçekten de…
Gıdada uzman olarak medyanın başvurduklarının çoğu konuyu magazinel hale getirip toplumu yanlış yönlendiren kişiler.
Ne yazık ki…
Kamuoyu da izlediklerini ya da okuduklarını doğru kabul ediyor.
Gözlem paylaştığımız konuşmamızda bunlara dikkat çekerken “Doğrunun müşterisi yok, ama yalan maalesef çok hızlı yayılıyor” dedik. Meydanın bu kişilere kalmaması için de gerçek uzmanların kendilerini göstermelerini önerdik.
Çok yararlı bir paneldi, açıkçası kendi adımıza çok şey öğrendik. Fakat, bu tür önemli panellerin gereken ilgiye ulaşamadığı da bir gerçek.
Yine de…
Yılmayıp doğruyu anlatma çabası için emeği geçen herkesi kutluyoruz.