Nefesler tutuldu, herkes açıklamayı bekliyor… İşte AK Parti’de Genel Merkez gündemindeki 17 ilçenin ‘muhtemel’ adayları

OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ YOLUNDA
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ YOLUNDA
OSMANGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA DÜNDAR ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ YOLUNDA

AK Parti Genel Merkezi’nde yaşananları ya da karar ortamları olmasa bile koridorlarındaki konuşmaları duyabilen bir dostumuz var. Onun duyduğu kulis notlarını da bu sütunlarda paylaşıyoruz.
Güne yine o dostla sohbet ederek başladık. Açıkçası, ilçelerin belediye başkan adayları ile ilgili Ankara’daki son durumu sorduk.
Söze…
“Çalışmaların artık sonuna gelindiği, zaman da geçtiği için ayın 15’inin bekleneceği düşünülmüyor, hafta sonuna doğru açıklanabilir.”
Sonra da, kulağına gelen kulisleri paylaştı.
Buna göre…
AK Parti’de açıklanması beklenen aday tablosu şöyle gözüküyor:
Osmangazi’de yeni isim arayışları sonuç vermedi, Mustafa Dündar’ın üçüncü dönem devamına yeşil ışık yakıldı. Son hafta Osmangazi’ye önerildiği konuşulan Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız’ın Kestel adaylığına kararı verildi.
Yıldırım’da henüz net tablo yok. İsmail Hakkı Edebali’nin ikinci dönemine devam etme olasılığı var. Fakat, ilçe başkanlığından istifa eden Oktay Yılmaz bir adım önde.
Nilüfer’de Necati Şahin tek geçiliyor. Mudanya’da da ilçe başkanlığından ayrılan Dr. Murat Ünal üzerinde mutabakat var.
Gürsu’da Mustafa Işık’ın, İnegöl’de Alper Taban’ın devam etmeleri bekleniyor. Yenişehir’de Süleyman Çelik’in kalması yönünde görüş oluştu. İznik’te Kaan Mehmet Usta adı öne çıkarken, Orhangazi’de Baki Aydın ve Hakan Ulusu arasında son değerlendirme yapılacak.
Gemlik’te aday adayları yeterli bulunmadığı için Refik Yılmaz devam edecek gibi görünüyor. Aynı şekilde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da devam edeceği görülüyor.
Buna karşın…
Mustafakemalpaşa’da ibre ilçe başkanlığından ayrılan Mehmet Kanar’a döndü. Benzer tablo Keles’te oluştu. İlçe başkanlığından istifa eden Mehmet Keskin aday gösterilecek. Orhaneli’nde de, üçüncü dönemini dolduran İrfan Tatlıoğlu yerine ilçe başkanlığından ayrılan Ali Aykurt benimsendi.
Büyükorhan’da eski ilçe başkanı Ahmet Korkmaz’dan yana karar verilirken, Harmancık için de Yılmaz Ataş listeye yazıldı.
Tablo…
Pazartesi sabahı itibariyle böyle. Ne var ki, süreç içinde çok sık değişiklikler yaşandığını da unutmamak gerekiyor.