Osmangazi’de tıkanan CHP-İYİ Parti ittifakının Büyükşehir Adayı Bozbey için Bursa’ya gelişinde büyük karşılama var

MUSTAFA BOZBEY
MUSTAFA BOZBEY
MUSTAFA BOZBEY

Beklenti… CHP Parti Meclisi’nin bugünkü toplantısında Bursa Büyükşehir’le birlikte ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması yönündeydi. Ne var ki, süreçte aksama çıktı.
Çünkü…
CHP’den Oğuz Kağan Salıcı ve Seyit Torun ile İYİ Parti’den Musavvat Dervişoğlu ve Cihan Paçacı’nın çarşamba günü 7.5 saat süren görüşmelerinin Osmangazi’de tıkandığı konuşuluyor.
Söylenen şu:
“İYİ Parti, Büyükşehir için üniversiteden istifa ettirdiği Emin Balkan’ın Osmangazi adaylığında direniyor. Akşener’in de Kılıçdaroğlu’ndan rica ettiği biliniyor.”
Şuna dikkat çekiliyor:
“CHP Büyükşehir Adayı olarak Bozbey de Osmangazi’de CHP’nin aday çıkarmaması halinde Büyükşehir oylarının azalacağı kaygısı taşıyor.”
Tıkanan nokta şu:
“İYİ Parti Osmangazi’den vazgeçmiyor, CHP Büyükşehir desteği için Osmangazi’de aday çıkarmak istiyor. Görüşmeler bu nedenle tıkandı.”
Bir yanda da…
CHP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı “Adayımız Cevat Asa” kararı var.
İşte…
Böyle bir ortamda bugün yapılacak PM toplantısında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 31 Mart’ta CHP Bursa Büyükşehir Adayı açıklanması bekleniyor.
Hatta…
Açıklama öncesi son değerlendirmeleri yapmak üzere Bozbey akşam saatlerinde Ankara’ya gitti. Yanında da, Nilüfer Adayı olarak yerine önerdiği Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Erdem vardı.
Buna karşın…
Bugünkü PM toplantısında Mudanya ve İznik’in de açıklanacağı beklentisi vardı, ama farklı haberler geliyor.
Örneğin…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın açıklanma olasılığının düşük, ertelenme olasılığının yüksek olduğu duyuluyor. İznik’in de bugünün programında olmadığı konuşuluyor.
CHP’de bir yandan da çok özel bir hazırlık yapılıyor.
Buna göre…
Mustafa Bozbey adaylığının açıklanmasından sonra cumartesi sabahı Anıtkabir’i ziyaret edip Atatürk’ün mozolesine çiçek koyacak.
Partililer de…
Öğleden sonra Bursa girişinde büyük bir karşılamaya hazırlanıyorlar. Bu da CHP’nin alışık olmadığı bir aday karşılaması yaşanacağı anlamına geliyor.