Projelerinden ipuçları veren Bozbey’Her yer Nilüfer olacak’ sloganıyla yaşanabilir bir kent ve ‘gülümseyen Bursa’ vaat ediyor

Screenshot 2019 01 11 22.18.21
Screenshot 2019 01 11 22.18.21
CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey

Olay Televizyonu’nda konuk ettiğimiz Her Açıdan programında CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’e projelerini de sorduk.
Projeleri…
Mart başında açıklayacağını söyledi, ama bazı ipuçları da verdi:
“Bursasporlular hiç merak etmesinler, stadyumu tamamlayacağız. Çevresiyle birlikte 24 saat yaşayan bir yer haline getireceğiz.”
Yaşamın vazgeçilmezi su ve ulaşım için hazırlık yaptıklarını söyledikten sonra,
“Bursa’da 5 çeşit toplu taşıma var. Bursaray, tramvay, halk otobüsü, belediye otobüsleri, minibüsler. Bunları entegre etmemiz lazım” dedi.
Şuna özel vurgu yaptı:
“Bazı ilçelerimizin çok rahatlıkla bisiklet kullandıklarını görüyorum. Bildiğim için söylüyorum, ama ne yazık ki o ilçelerde bisiklet yolu yok.”
Önemli bir kriteri de şu:
“Kentsel dönüşüm, yaşanabilir binaların olduğu kentle gerçekleşecek. Kentin siluetini bozmayan binalar kenti kirli göstermeyecek.”
Ardından…
“Bunları çözecek anlayışa sahibiz. 20 yıllık birikimimiz var. Yaptıklarımızı Bursa’nın her tarafına yayacağız, her yer Nilüfer olacak” deyip yine insana dokunan proje açıkladı:
“Mahalle pazarlarının yakınlarında mobil kreşler kuracağız. Anneler daha rahat pazar alışverişi yapacak, gülümseyen bir Bursa olacak.”