Seçim mücadelesine Aktaş bakışı: Seçim bittiğinde kavgalar olduğuyla kalıyor, bu seçim de bitecek, onun için normalin dışına çıkmamak lazım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ 1
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ

Cumartesi akşamı gerçekleşen ve Büyükşehir’de bir ilk olan adaylık kutlama görüşmesi demokratik gelenekler adına da önemli.
Rakibi CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i telefonla arayıp kutlayan ve büyük yarış öncesi sıcak bir adım atan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la bu diyaloğu konuştuk.
Şunu anımsattı:
“Aslında bizim diyaloğumuz hep vardı ve ben bunu açık yüreklilikle her yerde söylüyorum. Sayın Bozbey normal çalışma dönemlerinde beni sık sık arardı. Sorunları, sıkıntıları ve atılacak adımları biz zaten konuşuyorduk.”
Örnek de verdi:
“Örneğin beni gecenin yarısında birkaç kez arayıp ‘Katı atık bedellerini yatırmıyorlar, yarın maaş ödememiz var, talimat verseniz de yatırsalar’ dediği olurdu. Ben de hemen gerekli talimatları verip gece sorunu çözerdim.”
Şunu da ekledi:
“Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de Sayın Bozbey’in önerilerini hep göz önüne aldık. Özellikle imar konularındaki uyarılarıyla en az 4-5 maddenin değiştirilmesini sağladım.”
Şunu vurguladı:
“Kendisinin ‘Sıcak bakmıyorum’ dediği maddeleri, gözümüzden kaçmış bir şey varsa daha iyi incelenmesi için yeniden komisyona çekilmesini çok defa destekledim. Muhalefet sözcülerinin uyarılarıyla düzelttiklerimiz oldu.”
Bakışı da şu:
“Seçimler yapılıyor, bitiyor ve hayat normal şekilde devam ediyor. Seçim bittiğinde yapılan kavgalar da olduğuyla kalıyor. Bu seçim de bitecek, onun için normalin dışına çıkmamak lazım.”