AK Parti kriteri belirledi: Her ilçede kadın belediye başkan yardımcısı olacak, kadın ve gençlik kolu başkanları meclise girecek

AK PARTİ KIZILCAHAMAM KAMPI AKŞAM LİSTE ÇALIŞMALARI
AK PARTİ KIZILCAHAMAM KAMPI AKŞAM LİSTE ÇALIŞMALARI

Seçime 53 gün kaldı. Siyasi partiler bir-iki ilçe hariç belediye başkan adaylarını belirlediler, tanıtımlarını yaptılar, hatta ziyaret programlarıyla sahaya çıktılar.
Şimdi sırada belediye meclisi aday listeleri var.
Özellikle de…
En fazla aday adaylığı başvurusu yapılan parti olan AK Parti’nin aday listelerinde nasıl bir strateji izleyeceği merak ediliyor.
Aslında…
Merak edilen strateji de değil, Herkes AK Parti’nin meclis adaylarını merak ediyor. Merak edenlere, sandıkta AK Parti ile yarışacak partiler de dahil.
Çünkü…
Diğer partiler de alternatif liste oluşturabilmek için AK Parti’nin listelerinin şekillenmesini bekliyorlar. O listelerde zayıf gördükleri yerlere yüklenmek, güçlü buldukları yerlerde de karşı hamle oluşturmanın planlarını yapıyorlar.
İşte…
Böyle bir ortamda kulaklar biraz daha Kızılcahamam’a doğru uzatılıyor.
3 günlük seçim eğitimi ve yol haritası belirleme amaçlı kamp için pazar günü Kızılcahamam’a giden AK Parti teşkilatları, adayları, milletvekilleri Bursa’ya döndüler.
Gelen haberlere göre…
Kamp süresince gündüzleri eğitim çalışmaları, belediyelerin sunumları ve adayların proje taslaklarıyla geçti. Partinin karar verici mekanizması geceleri de belediye meclisleri aday listeleri için hem aralarında görüşmeler yaptılar, hem de taslakları oluşturmaya başladılar.
Bu noktada…
AK Parti’nin liste stratejisini yakından ilgilendiren bir Genel Merkez hassasiyeti geldi kulağımıza.
Ankara’daki dostların söylediğine göre, Bursa’da belediye başkanlığı için kadın aday çıkarmayan AK Parti, bu eksiğini tamamlamak için her ilçede bir kadın belediye başkan yardımcısı düşüncesiyle listeleri şekillendiriyor.
Yanı sıra…
Seçim sürecine yönelik kritik önem taşıyan bir strateji daha söz konusu.
Söylenen şu:
AK Parti her ilçede kadın ve gençlik kolu başkanlarını belediye meclisi aday listelerine yazacak.
Böylece…
Kadın ve gençlik kollarının sahada daha fazla çalışmaları için motivasyon da sağlanmış olacak.