Ulaşım sorununa Başkan Aktaş geniş çerçeveden bakıyor: Yollar kadar otopark da önemli, yoğun yerlere otoparklar yapılacak

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANRI ALİNUR AKTAŞ
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANRI ALİNUR AKTAŞ

Anımsıyoruz da… 1985 yılında ilk otomobil sahibi olduğumuzda, evimizin bulunduğu cadde kenarına 1 araç park ediyordu. Bizimki ikinci araç oldu.
Cadde hâlâ aynı, caddeye açılan sokaklar da değişmedi. Fakat, artık oralarda araç park edecek yer kalmadığı gibi iki araç yan yana dahi geçemez oldu.
Nitekim…
Çocukluğumuzda oynadığımız alan otoparka dönüşünce, büyük kent gerçeği olarak 2000 yılından itibaren her ay belli bir ücretle oraya bırakmaya başladık.
Söyleyeceğimiz şu:
Bursa’da nüfus artıyor, araç sayısı nüfustan da hızlı artıyor, fakat mevcut yolları daha fazla genişletme olanağı yok. Artık evlerin büyük çoğunluğunda araç var, hatta bazı evlerde birden fazla araç oldu.
O nedenle…
Yol kenarları, sokaklar açık otoparka dönüştü, ulaşımın hızını bir de bu kesti.
İşte…
Bir yandan Bursa’nın ulaşılabilir kent olması için gelecek döneme ilişkin planlar ve projeler hazırlayan, ulaşım sorununu gündemden çıkarmak hedefiyle özel çaba harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuya anlatmaya çalıştığımız bu geniş çerçeveden bakıyor.
Çünkü…
Yalnızca yol güzergahlarında düzenleme yapmak, yeni yollar, yeni köprüler, kavşaklar inşa edip projeler üretmek de ulaşım sorununu tek başına çözmüyor. Kentin otopark sorunu da var ve giderek büyüyor.
Başkan Aktaş bu nedenle ulaşım projeleri içinde yollar kadar otoparklara da önem veriyor, hazırlıklarını buna göre yapıyor.
Önceliği de…
Trafiğin ve sirkülasyonun yoğun olduğu bölgelere veriyor. Özellikle hastane civarlarındaki yoğunluğu önemsiyor.
Belediye ve kamu binaları yanında, toplu ulaşımı özendirmeyi de amaçlayarak Bursaray istasyonları civarlarına yeni otoparklar planlıyor.
Hatta…
Adını bölge otoparkları olarak belirlediği geniş açık alanlı otopark projeleri uygulamasına Nilüfer Belediyesi yanındaki araziden geçen ay başladı.
Şimdi adım adım bu projeyi kentin yoğun olan her yerinde uygulamak istiyor.