Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TEKNOSAB yolunda, Bursa’da üretim yapmak isteyen dünya devi Volkswagen için de uygun yer aranıyor

Bursa ve otomotiv deyince akla öncelikle Tofaş Fiat ve Oyak Renault gibi uluslararası markalar geliyor. Ayrıca servis araçları üreten Karsan’la otobüs üreten Güleryüz, Tezeller ve Boztekin’i de unutmamak gerekir.
Hatta…
Bir dönem Küçükbalıklı’daki atölyelerde üretilen çift katlı otobüsler de eklenmeli.
Yan sanayi üretiminin bu nedenle güçlü olduğu Bursa’da, otomotiv sektörü için eleman yetiştirmek üzere Otomotiv Meslek Lisesi bile açıldı.
Yapılan açıklamalar…
Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili üretimi için de adresin otomotivin başkenti Bursa olduğunu gösteriyor.
Kuşku yok ki…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önem verdiği, pek çok ilin de yarıştığı yerli ve milli otomobilin Bursa’da üretilmesi her şeyden önce Bursa otomotiv sektörü için prestij olacak.
Gerçi…
Üretim yeri konusunda henüz resmi açıklama yapılmadı, fakat TEKNOSAB’ın giderek ağırlık kazandığı haberleri geliyor.
Karacabey yakınlarında oluşturulacak yüksek teknoloji sanayi bölgesi için altyapı yatırımları neredeyse son aşamaya geldi. Otoyol bağlantısı ve ilerideki Bursa-Bandırma demiryolu hattına yakınlığı da TEKNOSAB tercihinde etkili.
Bir dönem…
Dünya otomotiv devlerinden Volvo yatırım yapmak istemiş, fakat Uluabat Gölü yakınlarında düşündüğü fabrikasına dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erdem Saker kentin sanayi doygunluğu nedeniyle sıcak bakmadığı, hatta karşı çıktığı için kalmıştı. O günler için haksız da sayılmazdı, çünkü sanayi altyapısı tıkanmıştı.
Şimdilerde…
Yine dünyanın otomotiv devleri arasında yer alan Volkswagen de otomobil üretmek için Türkiye’de planladığı fabrikasını altyapısı nedeniyle Bursa’da yapmak istiyor.
Hatta…
Bu yönde bazı adımların atıldığı ve Bursa’da ilgili kurum ve kuruluşlarla ilk temasların kurulup uygun yer arayışı başladığı kulağımıza geliyor.
O yerin de…
Kentin yeni imar planı hedeflerine uygun olması için dikkatli davranıldığı yine kulağımıza gelenler arasında.