AK Parti’nin en çok yorulanı Hakan Çavuşoğlu yeni dönemi işaret etti: Çabamız Bursa’nın tüm bu değerlerini tam kapasite kullanmak için

HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE AİLESİ
HAKAN ÇAVUŞOĞLU VE AİLESİ

Pazartesi sabahı, çok yorgun olmasına karşın sesi çok canlı çıkıyordu. Zorlu seçimin uykusuz sabahındaki keyfi telefondan belli oluyordu.
Gerçek olan şu ki…
AK Parti’nin Bursa’daki seçim kampanyasında en çok çalışan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu oldu. Tüm ilçeler ve merkezdeki mahallelerde, sahanın her yerinde o vardı.
Seçimin kazanılmasının mutluluğunu yaşarken “Bursa’da yeni bir dönem başlıyor” dedi.
Yeni dönemin şifrelerini sıralarken de “Büyükşehir Belediye Başkanımız 4 Mart’taki proje toplantısında Bursa için çok önemli projeler açıkladı” diye başlayıp şunu söyledi:
“Bursa için tarih, turizm, kültür, eğitim kenti diyoruz. Çabamız tüm bu değerleri tam kapasite kullanmak için. Daha fazla zenginlik için turizm gelirini arttırmalıyız.”
Ardından…
Kent içi trafik ve ulaşıma dikkat çekerken, Boğaz Köprüsü’nden fazla araç geçişi olan Acemler’i çözmek için kamulaştırmaların tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.
Yıldırım Metrosu’nun önemini anlatırken de “Nereden binilirse binilsin Bursa’nın her yerine ulaşılabilecek” dedi ve örnek verdi:
“Gürsu’dan binen kişi Heykel’e, Altıparmak’a, Dikkaldırım’a, Uludağ Üniversitesi’ne, Şehir Hastanesi’ne, Çalı’ya ulaşacak.”
Bu yatırımın yalnızca yerel yönetim bütçesiyle gerçekleşemeyeceğini anımsatıp “4.5-5 milyar liralık proje için Cumhurbaşkanımız söz verdi” dedi.
Bu noktada…
“Bursa için yeni bir yerel yönetim anlayışıyla yeni bir dönem başlıyor” dedi ve yeşil alan örnekleri verdi:
“Hamitler Çöplüğü tahliye edilip yeri rekreasyon alanı olacak. Vakıfköy, Terminal arkası, Ürünlü’ye Millet Bahçeleri yapılacak. Merkezi bütçeden Cumhurbaşkanımızın vereceği destekle Bursa’da paradigma değişecek.”
Şu da önemli:
“Sanayimizi çok önemsiyoruz. Kentimizden geçen otoyolun çevresinde yeni sanayileşme oluyor. Karacabey ve Mustafakemalpaşa havzalarımızın tarım özelliği çok önemli. Verimli arazileri korumak için planlamayı yapıyoruz.”
Bu arada…
Seçim çalışmaları için 1 aydır ailesinden uzak kalan Çavuşoğlu pazartesi akşamı Ankara’ya döndü.