Bursa Milletvekili Dr. Esgin’in seçim sonrasına bakışı: Artık daha çok konuşarak değil, hedefler doğrultusunda projeler gerçekleştirerek devam etmemiz gerekiyor

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN

Farklı bir seçim oldu… Çünkü, 31 Mart’ta yerel seçime yönelik proje ve adaylar yerine genel siyaset konularıyla kamuoyu karşısına çıkıldı.
Buna karşın…
Yerel seçim gerçeklerine göre şehir ve politika kavramını benimseyenler var.
Örneğin…
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, seçim kampanyası boyunca genel gündem yanında, hatta daha fazla yerele yönelik projeleri gittiği her yerde anlattı.
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimizde de şehir önceliğini sürdürdü:
“Bizim siyasetten anladığımız tek bir şey var. Millete ve memlekete hizmet etmek. Göreve geldiğimiz 8 aydan beri Bursa’nın milletvekili olarak Bursa’nın projelerini çok yakından takip ettik.”
Şunu da atlamadı:
“Bursa’nın projeleri partiler üstü olduğu için zaman zaman muhalefet partilerindeki milletvekili arkadaşlarımızla istişarelerde bulunduk.”
Yaklaşımı şu:
“Bursa’da siyaset yapıyoruz. Parlamentoda ülkemizle ilgili kararlar alırken şehrimiz adına da domine etme kararlılığındayız.”
31 Mart’ta milletin kendilerine “durmak yok, yola devam” dediğini vurguladı ve genel bakışını şöyle ortaya koydu:
“Seçim dönemi her şeyi konuştuk. Bundan sonra artık daha çok konuşarak değil, hedefler doğrultusunda adım atarak, projeler gerçekleştirerek devam etmemiz gerekiyor.”
Bakış açısı da şu:
“Bir tane Türkiye, bir tane Bursa var. Analizi yapılmış, ülkenin geleceğine dönük, Bursa’yı bölgenin merkezi yapacak projelerle 2023 hedeflerine yürüyeceğiz.”
İktidar partisi milletvekilleri olarak omuzlarında çok büyük yük taşıdıklarını vurguladıktan sonra merkezi hükümet desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın önemli hizmetler yapacağını söyledi.
Sonra da…
“Artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor” dedi ve kamuoyunun da takip ettiği ana projelere değindi:
“Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, hızlı trenin bir an önce bitmesi için projenin takipçisiyiz. Otoyol inşallah 29 Ekim’de bitecek.”