Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü ve TURISIA kadrosu, Rusya krizinin çözülmesi nedeniyle Çağlar’a teşekkür ziyareti yaptı

CAVİT ÇAĞLARA ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TEŞEKKÜR ZİYARETİ
CAVİT ÇAĞLARA ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Hafta sonu… Son Süleyman Demirel hükümetinin 2 numarası olan Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar unutulmayacak bir programla Batı Trakya’daydı.
Geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun yaptığı programla Gümülcine’de ve Rodop Dağları’nda çocukluk anıları canlanan, geleneksel kurban töreninde duygulu anlar yaşayan Çağlar mutlu ve keyifli şekilde Türkiye’ye döndü.
Pazartesi sabahı ise sürpriz bir ziyaretle karşılaştı.
Bu kez…
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Acer ile kısa adı TURUSIA olan ÇOMÜ Türkiye-Rusya İşbirliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Vedat Çalışkan ziyaretine geldiler.
Türk-Rus Toplumsal Forumu Genel Sekreteri Ender Arat ile TURUSIA Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın İbrahimov’un da katıldıkları ziyarette Rusya ile krizin sonlanmasındaki katkıları ve Putin tarafından Rusya Devlet Nişanı ile ödüllendirilmesi nedeniyle Cavit Çağlar’a teşekkür edildi.
Ayrıca…
Türkiye ve Rusya arasında akademik ve kültürel ilişkilere Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nin yaptığı katkılar hakkında da bilgi verildi.