Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nasıl bir Bursa istediğini AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açıkladı: Bursa’nın tarih şehri olduğunu hissettirin

AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN
AK PARTİ İL BAŞKANI AYHAN SALMAN

Görüşme… Yaklaşık 1.5 saat sürdü. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Kadın Kolları Başkanı Gülten Kapıcıoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse ve Büyükşehir Meclis Başkanvekili Ahmet Yıldız görüşmenin Bursa tarafı oldular.
İşte…
AK Parti’nin geçen hafta Kızılcahamam’daki değerlendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 kişilik Bursa grubuyla yaptığı bu görüşmedeki ayrıntıları AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açıkladı.
Cuma akşamı…
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz Salman, görüşmede “Bursa’nın seçim sonuçlarını, vaatleri, önümüzdeki 5 yılda yapılacakları, mitingde verilen müjdeleri ve süreci” görüştüklerini aktardı.
Şunu vurguladı:
“Hep söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımız Bursa’yı çok önemsiyor, değerli görüyor.”
Sonra da…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o görüşmede “nasıl bir Bursa?” istediğini şu sözlerle anlattı:
“Tarih şehri olduğunu, Osmanlı’ya 130 yıl başkentlik yapan payitaht şehir olduğunu anımsattı. O dokuyu, o kokuyu Bursa’da her anlamda hissettirmek gerektiğini söyledi.”
Uyarı önemli:
“Yatırımların tamamının daha planlanırken mutlaka Bursa’nın asli unsurlarının göz önünde bulundurulmasını çok önemsiyor.”
Şunun altını çizdi:
“Mimariyi çok önemsiyor. Yüksek katlı binalara sıcak bakmıyor. Mahalle kültürünün yaşatıldığı, yeşil dokunun vurgulandığı bir şehir istiyor. Özellikle de tarihi alanların ve eski Bursa’nın mutlaka açılmasını istiyor.”
Şuna dikkati çekti:
“Bursa’yı ziyaret edenlerin ecdadımızın kurup yüzlerce yıl dünyaya hoşgörüyü, adaleti, hakkaniyeti yaydıkları bu şehrin asli unsurlarına uygun şekilde geliştirip büyütülmesi gerektiğini çok önemsiyor.”
Ardından…
Gözlemlerini paylaştı:
“Zaten biliyorduk, ama Cumhurbaşkanımızın Bursa’yı yakından takip ettiğini bir kez daha gördük. Önümüzdeki süreçte daha da hassas takip edeceğinin farkına vardık.”