Milletvekilleri ve başkanlar gezdikleri Şehir Hastanesi’ne hayran kaldılar: Bursa tarihinin en değerli sağlık hizmetlerinden biri

HAKAN ÇAVUŞOĞLU ATİLLA ÖDÜNÇ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZCAN AKAN MİLLETVEKİLLERİ ŞEHİR HASTANESİ GEÇİSİ
HAKAN ÇAVUŞOĞLU ATİLLA ÖDÜNÇ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZCAN AKAN MİLLETVEKİLLERİ ŞEHİR HASTANESİ GEÇİSİ

Kararı 2012 yılında alındı… Şehir Hastanesi’nin Doğanköy’e yapılması kararıyla birlikte Ankara’daki süreç hızlı işledi ve ihalesi hemen yapıldı.
Ne var ki…
Kamulaştırma başta olmak üzere yasal zorluklar yaşanınca uzun süre yer teslimi yapılamadı. 2017 yılında yer teslimi yapıldıktan sonra da inşaatı hızla başladı.
Başlangıçta…
Bursa Şehir Hastanesi’nin 2020 yılında açılması hedeflendi, ama siyasi iradenin yüklenici firma görüşmeleriyle inşaat hedeften çok önce tamamlandı.
İşte…
Tıbbi kadro atandığında hasta kabulü ve yataklı tedaviye başlayacak olan Bursa Şehir Hastanesi hafta sonu görücüye de çıktı.
Başta geçen dönem Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere, hafta sonu Bursa’da bulunan milletvekilleriyle AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açılış öncesi hastaneyi gezdiler.
Sunumu…
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan yaptı, yüklenici firma temsilcisi hazır bulundu.
Gezi sonrası, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu çok etkilenmiş gördük:
“Yapılan Şehir Hastanesi bence Bursa tarihinin en değerli sağlık hizmetlerinden biri oldu. Fiziki koşullarıyla, tıbbi imkanlarıyla, hastaların kalacakları odalarıyla mükemmel bir sağlık tesisi kazandı Bursa.”
Şunun altını çizdi:
“Bir hastane; sağlık hizmeti konusunda en mükemmel hizmeti verecek olması yanında, fiziki koşullar bakımından ancak bu kadar olabilir.”
Ardından…
“Bir adım daha ötesi olamaz” dedi ve devam etti:
“Odaların kalitesi çok yüksek. Tıbbi cihazları dünyanın son teknolojisinde. Oda ve ortak kullanım alanları dizaynı, planlaması, her şey mükemmel.”
Şunu vurguladı:
“Bu Şehir Hastanesi’nin vizyonunu ortaya koyan, işin nirengi noktası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
Düşüncesi şu:
“17 yıldır şunu söylüyoruz: Bu millete hizmetkar olmaya talibiz, efendi olmaya değil. Hizmetin de en iyisini yapmaya azmettik, kararlıyız.”
Şunu da ekledi:
“Şehir Hastanesi işte böyle bir hizmet oldu.”