Nilüfer Belediye Başkanı Erdem Büyükşehir ilişkisinden umutlu: Kişisel enerjilerimiz tutuyor, Sayın Aktaş’la sorun yaşamayacağımızı umuyorum

NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ZAFER YILDIZ MEHMET ALİ İNAN OLAY ZİYARETİ
NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM ZAFER YILDIZ MEHMET ALİ İNAN OLAY ZİYARETİ

Turgay Erdem’le, 1998 yılında Mimarlar Odası Başkanı olduğu günden bu yana süren diyaloğumuz var. Bursa’yı çok sevdiğini bilenlerdeniz.
2004’te CHP’den Nilüfer Belediye Meclis Üyesi seçilerek siyasete adım attı. 2006’da Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı göreviyle Mustafa Bozbey’in yol arkadaşı oldu.
31 Mart’ta da Nilüfer Belediye Başkanlığı bayrağını Bozbey’den devraldı.
Avantajı…
13 yıldır yönetimde olduğu için Nilüfer’in beklentilerini iyi biliyor, Nilüfer Belediyesi’ni iyi tanıyor. Bu avantajla kadro düzenlemelerini önce o yaptı.
Salı günü de…
Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız ve basın ekibiyle Olay Medya ziyareti yaptı.
Sohbette…
“Nilüfer’de ne değişecek?” diye sorunca “Hedefimiz, bugüne kadar yapılan çok güzel işlerin daha fazlasını yapabilmek” dedi ve şunu söyledi:
“Nilüfer Bursa’nın ve Türkiye’nin en bilinen ilçelerinden biri. En iyi ilçeler sıralamasında 5. konumda. Daha yukarı çıkarabilmek için çalışacağız.”
Bakışı şu:
“Sayın Mustafa Bozbey’den aldığımız bayrağı daha yukarı taşımamız için bize bir görev verildi. Zaten süren bir sistem var Nilüfer’de biz de aynı şekilde sürdürürsek başarılı olacağımıza inanıyorum.”
Bu noktada…
Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaretini anımsatıp ne konuştuklarını merak ettik.
Burada da…
“Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntımız yok” diye başlayıp şunu söyledi:
“Siyasi olarak aynı düşüncede değiliz, partilerimiz de farklı. Fakat Sayın Alinur Aktaş’ı ilk geldiği günden beri yönetim tarzıyla beğeniyorum. Kişisel enerjilerimiz de birbirini tutuyor. O nedenle sorunumuz yok.”
İlk konuştukları konunun Nilüfer’de başlayıp bitirilemeyen kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı ve “Onun da sıkıntıları var” vurgusu yapıp devam etti:
“Nilüfer’deki kentsel dönüşüm kirliliği gündeminde. 80’e yakın parselde 5 bin kişi mağdur. Uygulamanın değişmesi gerektiğini düşünüyor. Ben de geçen süreçte kendisine yardımcı oldum.”
Umudu şu:
“Belediye ilişkileri açısından Sayın Aktaş’la sorun yaşamayacağımızı ve karşı karşıya kalmayacağımızı umuyorum.”