Sağlık iki bölgeye ayrıldı: Bursa’nın doğusuna Yüksek İhtisas, batısına dev Şehir Hastanesi hizmet verecek, yoğun bakım yatağı sorun olmayacak

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, hafta sonu gezdiği Şehir Hastanesi’yle ilgili düşüncelerini paylaşırken, Bursa’nın yeni sağlık planlamasına da dikkat çekti:
“Sağlık hizmeti açısından kenti Doğu ve Batı olarak iki ana aksa böldük.”
Bir…
“Doğuda tüm sağlık hizmetlerinin görülebileceği Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. İnegöl ve Yenişehir’den de hasta geliyor.”
İki…
“Batıya da dev Şehir Hastanesi’ni yaptık. Hem kent merkezinden hem Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya Gemlik’ten hasta gelebilecek.”
Şunun altını çizdi:
“Bursa’da yıllardır yoğun bakım yatağı sorunu vardı ve çok şikayet geliyordu. Şehir Hastanesi ile yoğun bakım yatağı sayısı da 150-200 artıyor. Bu da büyük ölçüde rahatlama getirecek.”
Kadro planlamasını konuştuklarını da ifade eden Çavuşoğlu, bir ay içinde açılması planlanan Şehir Hastanesi’ne ulaşıma da değindi:
“Yazdığınız gibi, Bursaray hattı uzatılıncaya kadar Emek ve Acemler’den iki ring otobüs hattı koyacağız. Acemler’den kalkan otobüs 15-20 dakikada Şehir Hastanesi’ne ulaşabiliyor. Özlüce yolu da devam ediyor”