Türkiye’ye karşı ABD saldırısı olasılığının konuşulduğunu söyleyen Saygun Paşa’nın silah yorumu: Savunmamızı, kullanılmasına müdahale edebileceği ABD silahları ile mi yapalım? Olacak iş değil

3 TÜRKİYE ABD İLİŞKİLERİ TURKISH HERITAGE KONFERANSI EMEKLİ ORGENERAL ERGİN SAYGUN
3 TÜRKİYE ABD İLİŞKİLERİ TURKISH HERITAGE KONFERANSI EMEKLİ ORGENERAL ERGİN SAYGUN
TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ TURKISH HERITAGE KONFERANSINDA EMEKLİ ORGENERAL ERGİN SAYGUN

Aslında… Türk-Amerikan işadamları tarafından Washington’da kurulan ve Türkçe karşılığı Türk Mirası Vakfı olan Turkish Heritage Organization konferansında konuşan Emekli Orgeneral Ergin Saygun iki ülke arasındaki ilişkilere gerçekçi şekilde ayna tuttu.
Örneğin…
Amerika’nın başkentinde söylediği şu cümle önemli:
“NATO ve ABD’nin Türkiye’nin güvenlik kaygılarını tam olarak dikkate almadığına inanıyorum. Avrupa-Atlantik bloğundan zorla uzaklaştırılma çabalarını izlemekteyiz. Kendi başımıza olduğumuzu ve yalnız bırakıldığımızı hissediyorum.”
Yine…
Dile getirdiği şu ifadeler de çok çarpıcı:
“Türkiye’ye karşı bir ABD saldırısı olasılığı hakkında konuşuluyor. ABD Türkiye’yi muhasım ilan etmiştir. Bu bize kendimizi savunma hakkı verir.”
Devamında da şu değerlendirme var:
“ABD’ye karşı savunmamızı, kullanılmasına teknik olarak müdahale edebileceği ABD silahları ile mi yapalım yani? Olacak iş değil. Onun için, başka kaynaklara yönelmemizden daha normal ne olabilir ki?”